Dlaczego warto pić cydr?

Cydr to niskoprocentowy napój alkoholowy, który powstaje w poprzez proces fermentacji jabłek. Nie bez znaczenia są jego walory smakowe ? cydr niezwykle orzeźwia dostarczając nam nutkę goryczki, kwaskowatości i słodyczy jednocześnie. Trzeba jednak zaznaczyć, że cydr to również samo zdrowie a świadczy o tym ogromna zawartość antyoksydantów, które zawiera ten naturalnie gazowany napój.

Antyoksydanty, które zawiera właśnie cydr są niezwykle dobroczynne dla naszego organizmu. Dostarczając je w odpowiedniej ilości możemy zapobiegać nie tylko procesom starzenia, ale również powstawaniu miażdżycy, choroby Parkinsona, jaskry czy też różnego typu nowotworów. Dowiedziono nawet, że tylko kieliszek dobrej jakości cydru dostarcza nam tyle samo antyoksydantów ile cały kieliszek czerwonego wina. Nic więc nie stoi na przeszkodzie, by pić go nawet każdego dnia do obiadu czy podczas wieczornej imprezy z przyjaciółmi.

A gdzie znaleźć dobrej jakości cydr? Na pewno nie w sklepach. Nie warto wybierać tych butelkowanych bowiem te zawierają liczne konserwanty i sztuczne aromaty. By znaleźć lokal, w którym naturalny cydr podawany jest z nalewaka warto wpisać w wyszukiwarkę ?cydr gdzie kupić?, by w kilka sekund stać się posiadaczem wiedzy na temat lokali gastronomicznych, w których serwowany jest cydr pochodzący z naturalnej fermentacji. Nam nie pozostaje już nic innego jak tylko życzyć wam ?Najlepszego?.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *