Dieta jajeczna

Zwolennicy tej diety jasno potwierdzają, że da się schudnąć nawet sześć kilogramów już w dwa tygodnie. A to wszystko za sprawą jajek, które są głównym składnikiem tejże diety.

Okazuje się, że to tylko kolejna ?dieta cud?. Niestety spożywanie samych jajek nie dostarczy naszemu organizmowi wszelkich niezbędnych składników odżywczych chociaż panuje powszechna opinia, zgodnie z którą jajka zawierają praktycznie wszystko.

Dieta jajeczna jest stosowana dzisiaj przez coraz większą liczbę osób na całym świecie. Chociaż jest bardzo monotematyczna to zyskuje coraz więcej zwolenników właśnie dlatego, że trwa jedynie dwa tygodnie a przez ten czas można zgubić naprawdę wiele kilogramów.

Dieta, której podstawowym składnikiem są jajka przewiduje ich spożywanie w ilości około sześciu dziennie, po dwa na śniadanie, obiad oraz kolację. Do jaj można dodawać beż ograniczeń wszelakie warzywa oraz owoce a raz dziennie również małą ilość nabiału w postaci białego sera bądź jogurtu.

Jajka można spożywać w różnej postaci, najlepiej smakują te faszerowane, zapiekane ze szpinakiem czy w sałatce. Dzięki takim urozmaiceniom odchudzanie warszawa przebiegnie sprawniej i przyjemniej, bez zbędnych wyrzeczeń.

Co więcej, w sieci znaleźć można liczne przepisy na dania z jaj i chociaż te spożywane są przez nas przede wszystkim na śniadanie to nie brakuje potraw obiadowych, których jajka są głównym składnikiem.

Jak upominają jednak specjaliści z Akademii Zdrowego Żywienia, nie można zapominać, że jajka posiadają ogromne pokłady cholesterolu i chociaż same w sobie są niskokaloryczne to powinniśmy dobrze zastanowić się, czy na pewno chcemy stosować dietę opartą właśnie na tym produkcie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *